20 dollars

zarabiaj

piątek, 29 kwietnia 2011

Typy kobiecych figur

Każda z nas ma określony typ figury. Po części wygląd zawdzięczamy genom. Jednak to jak będziemy wyglądać zależy także od naszej diety i sposobu ubierania się.

Figura H - Papryka

Cechy charakterystyczne:
- szerokie ramiona
- płaski brzuch i pupa
- duży biust
- ramiona tej samej szerokości co biodra
- masywne uda i łydki

Co jeść?
- warzywa, owoce, chude mięso, ryby
- unikać fast foodów i szybkiego jedzenia
- wskazane spożycie dużych ilości błonnika

Co ubierać?
- sukienki i bluzki z dekoltem V i rękawem 3/4
- bluzki i sukienki odcinane pod biustem
- sukienki portfelowe
- spodnie dowolnej długości (unikać tych z podwyższonym stanem)
- buty z okrągłym noskiem, na małym obcasie
- unikać mini, butów na platformie, dwurzędowych żakietów, prostych T-shirtów.

Figura O - Jabłko

Cechy charakterystyczne:
- mocne ramiona
- delikatne nadgarstki
- duży biust
- brak talii i wydatny brzuszek
- szczupłe nogi

Co jeść?
- jeść mało, a często
- unikać jedzenia z pszenicy i mleka krowiego
- wskazane są sałatki warzywne, brązowy ryż, marchew, buraki, chude zupy jarzynowe, duszone w folii ryby, grillowana pierś kurczaka oraz owoce.

Co ubierać?
- spódnice rozszerzane od lini bioder
- wskazane głębokie dekolty, długie korale itp.
- niewskazane są puchowe kurtki, spodnie biodrówki oraz z podwyższonym stanem, ubrań z lycrą, spódnic na gumce.

Figura A - Gruszka

Cechy charakterystyczne:
- barki i ramiona wąskie i szczupłe
- obfite biodra
- małe piersi
- brak brzucha
- szczupłe łydki

Co jeść?
- unikanie jedzenia wysokoprzetworzonego
- wskazane jedzenie o niskim indeksie glikemicznym: kasze, drób, warzywa
- unikanie białego pieczywa, słodyczy, makaronu, ryżu.

Co ubierać?
- długie żakiety
- duże korale, szale, duże kolczyki, bolerka
- wskazane spódnice w kształcie litery A i szerokie spodnie
- unikanie mini, obcisłych spodni i ołówkowych spódnic.

Figura X - Klepsydra

Cechy charakterystyczne:

- duży biust
- wcięcie w talii
- biodra proporcjonalne do ramion
- mocne uda

Co jeść?
- produkty o niskim lub średnim indeksie glikemicznym
- warzywa, ryby, drób
- unikać nabiału, cukru, żywności wysokoprzetworzonej, białego chleba, ziemniaków, ryżu i makaronu.

Co ubierać?
- dobrze dopasowane żakiety i swetry
- ołówkowe spódnice
- spodnie z podwyższonym stanem
- niewskazane są luźne, sportowe ubrania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz